zondag 1 november 2015

Buiten zijn is frisse lucht en in de buitenlucht smaakt alles beter. Uw smaakpupillen zijn geactiveerd door de extra zuurstof. Vandaag weer een ode aan blikvoer (heel slecht volgens de krant, maar wie leest die nog?). Deze keer de beurt aan cornedbeef. Zoutig rundvlees in een vierkant metalen doosje, wat meestal open gaat. Soms niet, maar dan mag u de goden aanspreken....

Een goede maaltijd is belangrijk als u buiten actief bezig bent. Ook het voldoende nuttigen van water is sterk aanbevolen. In koud weer is warm eten ideaal om op temperatuur te blijven.

Ingrediënten.
Zoals de naam als zegt, is het eenvoudig eten. Het moet houdbaar zijn en vooral makkelijk verwerkbaar, aangezien er geen sterrenkoks in het veld zaten. Echter aan smaak geen gebrek. Als je nu van de 'wildpluk' bent, dan kun je best wat jong zevenblad of -brandnetel toevoegen. (wel eerst goed wassen natuurlijk).
 Haw-chick... (dit is voor 4 personen c.q. porties).

 • 1 blik cornedbeef naar keuze (neem het merk die u lekker vindt).
 • 1 blikje tomatenpuree.
 • 1 grote ui.
 • 1 knoflookteen.
 • 1 kleine paprika (kleur maakt niet uit).
 • 1 snuf peper.
 • 2 theelepels italiaanse kruiden (optioneel).
 • 1/2 kop water.
 • 4 eetlepels kookolie.
 • 1 klontje suiker (optioneel).
 • Per outdoor-connaisseur die mee eet een kop 100 gram macaroni.
 • Harde italiaanse kaas (geraspt) (optioneel) uit een bus.
Bereiding.
Zet een pan op het vuur met ongeveer 1,5 liter water en wat kookolie, afhankelijk van het aantal eeters. Olie zorgt ervoor dat de macaroni niet snel aan elkaar blijft plakken. Indien het water kookt gooi dan de macaroni al roerend in het kokende water. Snelkokende macaroni is ongeveer 4-5 minuten, de rest is 7-8 minuten.


Snij de groenten fijn en bak deze in hete kookolie aan voor 5 minuten op wat kooltjes (gematigd vuur). Maak ondertussen het blik open en snij de cornedbeef in blokjes. Gooi deze bij de groenten, wat peper erbij en blijven roeren. Cornedbeef is zeer fijn en koekt dus snel aan. Zout of bouillon is niet nodig aangezien cornedbeef van zichzelf aardig zout is. 

Controleer de macaroni en indien klaar afgieten. Het afgietsel zou je eventueel kunnen bewaren om een warme soep mee te maken voor de ochtend. 

Open het blikje tomatenpuree en proef deze eerst op de zuurgraad. Indien het te zuur is, compenseer dit dan met wat suiker. Huppakee de puree erbij met een halve kop water, zodat de puree zich goed mengt. Eventueel wat italiaanse kruiden erbij.  Proef even of alles op smaak is, anders naar eigen smaak aanpassen.

Na een minuut of 7-10 is alles goed doorgewarmd, roer het geheel nog een keer door. 

Verdeel de macaroni op de borden en schep een deel van het cornedbeef-groenten mengsel op de elleboogjes. Even doorelkaar scheppen en afmaken met wat italiaanse harde kaas.

Yiiiihaaaa.... smullen maar!TIP: Je kunt natuurlijk ook voorgebraden gehakt meenemen ipv cornedbeef.


0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!